Život župe 2017.Zavjetno hodočašće naše župe u LudbregNaši župljani učiniše Zavjetno hodočašće 1. rujna, u proštenište Predragocijene Krvi Kristove u Ludbreg.

Bilo je i prije onih koji su govorili da je Crkva nazadna, da ne razumije suvremenog čovjeka. Kad bi Crkva plivala za svjetskim trendovima, onda bi s njima i nestala.

U ludbreškom svetištu čuva se pokaznica s relikvijom Presvete Krvi, ostatka euharistijskog čuda s mise iz 1411. godine, kad je svećenik u kaležu nakon lomljenja hostije na tri dijela ugledao pravu krv.
Hvala vam koji ste bili ovih dana štovatelji Krvi Kristove.Hodočastili smo na TrsatNaša župa hodočastila je na Trsat Kraljici Jadrana u subotu 19.08.2017.Posvetna molitva Majci Božjoj TrsatskojBezgrešna Djevice Marijo, Majko Isusova i naša Majko!
Na našem Trsatu, ti kao Majka Milosti, svim Isusovim vjernicima iskazuješ majčinsku ljubav i tako izvršavaš oporuku svoga božanskog Sina koji nas je, umirući na križu, povjerio tebi.
Ponizno te molimo, sa svim narodom Božjim, da budeš naša sućutna i samilosna Majka, Čuvarica i Zaštitnica naša. Sa svim poštovanjem i odanošću te pozdravljamo i tebi se u sinovskoj ljubavi povjeravamo.
Tvome Bezgrešnom Srcu posvećujemo, i tvojoj majčinskoj brizi i zagovoru, danas i zauvijek izručujemo sebe i sve svoje. Po tebi i s tobom, i u zajedništvu sa Sinom tvojim, Gospodinom našim Isusom Kristom, mi se predajemo u ruke nebeskog Oca i njemu izručujemo sve svoje poslove i brige, svoje potrebe i nevolje, svoj život i smrt.
Bezgrešna Djevice, isprosi nam djelovanje i snagu Duha Svetoga da provodimo u život sve obveze koje smo preuzeli svojim krsnim posvećenjem, da se uvijek odričemo zla i grijeha i da u svemu budemo odani svome Spasitelju Isusu Kristu i Svetoj Crkvi Katoličkoj.

Pomozi nam da naš život bude svima dobar primjer u vršenju Božjeg zakona i u prakticiranju kršćanskih kreposti, osobito čistoće.
Iz ovog Trsatskoga svetišta blagoslovi sve nas, naše obitelji, roditelje i djecu, djedove i bake, mladiće i djevojke.
S tobom ujedinjene u vjeri neka naše obitelji napreduju u miru i zajedništvu, u ljubavi prema Bogu i bližnjemu, na dobro i rast Crkve i naše domovine. Amen!

Hodočastili smo u Mariju BistricuOko 150 naših župljana autobusima i osobnim vozilima hodočastiše u subotu 29. srpnja sa svojim župnikom u nacionalno marijansko svetište Mariju Bistricu, gdje su stigli nešto prije 7 sati.

Odmah po dolasku u Mariju Bistricu vjernici su posjetili crkvu Gospe Bistričke, obišli oko Gospina oltara te pristupili sakramentu pomirenja. Na Kalvariji imasmo pobožnost križnog puta.

Prije podne činismo kao hodočasnici na otvorenom prostoru Bl. Alojzija Stepinca svetu misu i tako s ostalim hodočasnicima iz našeg dekanata sudjelovasmo na misnom slavlju povodom „našeg župnog hodočašća“. S Marijom sretno se vratismo svojim obiteljima.PRVOPRIČESNICI U NAŠOJ ŽUPI
21. svibnja 2017. 1. Petra Habjanić
 2. Gabrijel Bahat
 3. Melani Rak
 4. Anđelina Rak
 5. Marija Novak
 6. Ivan Štabi
 7. Jana Horvat
 8. Ivana Večenaj
 9. Marko Štiglec
 10. Filip Krušelj
 11. Lucija Ivančić
 12. Josip Marčec
 13. Marin Gomaz
 14. Jana Petra Kraus
 15. Gloria Bulf
 16. Lana Novak
 17. Lana Smiljan
 18. Nika Petak
 19. Sara Meštrović
 20. Adela Sermek

 

 

 

 

 

 

 

OČE NAŠ,…     
KOJI JESI…

Pred Tobom su pričesnici, roditelji  
i rodbina, prijatelji tvoga Sina, gladni kruha i vječnosti.
Sabrani u Tvoje ime
ko obitelj sa svih strana ovog svijeta.
Ti u nama, mi u Tebi, oko stola, oko kruha, oko neba kao braća.
Tu se sveti ime tvoje kad su dvoje ili troje
sabrani u molitvi,
u ljubavi i praštanju.
Nije nebo tamo gore nad oblakom, ni daleko u maštanju.
U nama je!

vjeroučitelji Mirela, Branka,
Kristina i Saša!

21.    Ela Štiglec
22.    Lana Jalšić
23.    Ema Gizdavec
24.    Mihaela Sačer
25.    Mateo Kovačić
26.   Dominik Sukanec
27.    Lukas Novak
28.    Borna Rajh
29.    Neo Sukanec
30.   Anđelina Novosel
31.    Lovro Šantavec
32.    Marko Brzaj
33.    Luka Žeželj
34.    Ema Vukina
35.    Fran Loparić
36.    Lovro Mikulić
37    Natalija Cmrečnjak
38.    Denis Detelj
39.   Viktoria Matijašić
40.    Jakov Slatki         

 

SVETA KRIZMA U NAŠOJ ŽUPI
13. svibnja 2017.Dominik Špoljarić
Luka Kovaček
Laura Jež
Marin Cvetko
Ivan Cmrečnjak
Lorena Gomaz
Neven Banjkovec
Valentina Horvat
Sabina Fištrek
Iva Gerić
Sindi Sabol
Mihael Tuksor
Petar Radiković
Melani Tuksor
Mario Novak
Bruno Bendelja
Erik Mlinarić
Ivan Hižak
Emanuel Rak
Lea Štiglec
Julia Sačer
Lorena Bačani

Blagoslovio vas svemogući Bog, Otac: On vas je preporođene vodom i Duhom Svetim, učinio svojom djecom: neka vas čuva dostojnima svoje očinske ljubavi. Amen.

Blagoslovio vas njegov jedinorođeni Sin: On je obećao Crkvi Duha istine; nek’ vas potvrdi svojom moći,ispovijedajte
pravu vjeru.

Blagoslovio vas
Duh Sveti.
On je u srcu učenika
zapalio oganj svoje Ljubavi.


Vaš župnik Vlado
i vjeroučitelji
Mirela, Branka,
Kristina i Saša!
Patricija Kotiščak
Ivana Kotiščak
Tihana Kotiščak
Leonardo Štabi
Dominik Jantol
Hana Šantek
Emanuel Ivančić
Matija Okić
Antonio Ivančić
Lorena Đaković
Karolina Dijanošić
Tena Blažic
Sofija Horvat
Ena Kovaček
Lucija Stančin
Laura Krušec
Filip Štefanec
Helena Borko
Lana Čiček
Jana Jakopović
Lovro StančinSusret Hrvatske katoličke mladežiDragi čitači župnog listića.

Iza nas je lijepi vikend koji smo proveli u zajedništvu s 30-tak tisuća mladih iz naše domovine, te mladim Hrvatima iz susjednih nam država na susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru! Dojmovi se još sliježu, a plodove ćemo tek ubirati! Stoga, bilo bi lijepo Gospodinu zahvaliti na svemu čime nas je blagoslovio u ova dva dana i napraviti mali rezime susreta!

Prvi dan susreta odvijao se u župnim zajednicama gdje smo bili smješteni - Viljevo (Donji Miholjac). Drugi nas je dan odveo na središnji dio susreta u Vukovar, grad duge povijesti - "grad heroj", gdje smo sudjelovali na svečanoj nedeljnoj euharistiji i programu u gradu Vukovaru.

Ovim se putem zahvaljujemo vlč. Vladi Boraku što nas je ispratio na put, te na financijskoj pomoći.Sv. Juraj 23. travanjBlagdan našeg zaštitnika Sv. Juraja proslavili smo u svečanom tonu. Jutarnjom i podnevnom misom, molitvom i pjesmom rekli smo mu jedno veliko hvala što nas i dalje čuva i zagovara kod Oca Nebeskog. Podnevnu misu predvodio je vlč. Ivica Cujzek koji je u svojoj propovijedi istaknuo da se svakodnevno susrećemo sa zlim, baš kao i sveti Juraj, no gledajući naše suvremeno vrijeme u kojem živimo, ta zla su i opasnija i tajnovitija. Dobili smo poticaj i ohrabrenje za svaki naš novi dan. U općinskim je krugovima također bio raznolik program koji je trajao četiri dana - od nogometa, gospodarsko - kulturnog sajma, svečane sjednice, likovne kolonije, koncerata pa do vatrogasne proslave i predstavljanja nove knjige o vatrogastvu Općine Sveti Đurđ. Za svakog ponešto :) i za naše najmlađe našli su se bogati "štanti".

Pobožnost križnog puta
po selima naše župe 2.4.2017.

Biskup Mrzljak krstio
5. dijete u obitelji OrlovićNa Blagovijest u subotu 25. ožujka2017. varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak krstio je Alojzija Orlovića, 5. dijete u obitelji Saše Orlovića i Branke Japec-Orlović iz Svetog Đurđa.

Party Sesvete Ludbreške
Radna akcija kod kapeliceMještani Sesveta Ludbreških skupiše se i urediše okoliš kapelice Svih Svetih u Sesvetama.

Hvala svimas na uređenju okoliša: Josip Vađunec- predsjednik nogometnog kluba; Jasmina Petak (Priles)- u struci cvjećar, no rado je pomogla u odabiru vrsta i položaju sadnica; zvonarima Roberta, Vladek i Željka Mikulić; Damir Sabol-zamjenik nogometnog kluba; Krešo Vađunec-tajnik; Zlatko Štabi-stanovnik Sesveta Ludbreških; Mladen Vađunec i Dražen turek -članovi nogometnog kluba; Vedran Meznarić, Fabijan Vađunec, David Vagjon-Juniori koji su tačkama razvozili zemlju, a time se pripremali za upis u auto školu za vozaća.
Hvala našem načelniku Josipu Jany na donaciji zelenog raslinstva za uređenje okoliša kapelice. Hvala i Zlatku Tuksor na dovozu zemlje. Bogu hvala!Obnova ograde
oko kapele Sv. Florijana u HrženiciKapelica Sv. Florijana sagrađena je 1857.
Redovito je iznutra i izvana obnavljana.

Prošle godine dogovarali smo s načelnikom naše općine da bi i obnovili ogradu oko same kapelice. Radovima smo pristupili ove godine. Zlatko Tuksor je sa bageroma maknuo derutnu staru betonsku ogradu i otpremio na otpad.
Načinjen je rov za temelje nove betonsko - kovane ograde. Prvi dio temelja nove ograde, zaliven je betonom.

Radove su izvodili Drago Kraljić, Siniša Lipić i Zlatko Horvatić iz Hrženice. Svu brigu oko obnove ograde preuzeo je načelnik Josip Jani.

Nakon završetka izgradnja nove ograde, pristupiti ćemo obnovi zelene površine i cvjetng parka oko kapelice.

Zagreb- Stepinčevo 2017.Naša župa na dan smrti bl. Alojzija Stepinca, hodočatila je autobusom na grob našeg blaženika.

U trodnevnici, biskup Šaško, kaže da djela i plodovi blisko ocrtavaju život blaženog A. Stepinca. Blaženik bijaše uronjen u dramu čovjeka; donosio je Boga u prljavštinu, da bi se čovjek mogao oprati u ljubavi. Živio je zahtjevnost napetosti izvanjskoga i nutarnjega, donoseći plodove slobode i dobra koje je željela prekriti laž. Nadodaje biskup da dan danas osjećamo kako se najgora vrsta državne i društvene prljavštine koju je ostavio komunistički totalitarizam nastoji prikriti. Pronalaze se razni razlozi da ostane prekrivena istina o tome tko je i kako nanio ljudima najveće boli, ponižavao ih, tjerao iz zemlje, razarao obitelji, otimao dobra…, umjesto da u poniznosti budu priznati zločini, zatraženo oproštenje i da se krene putem istinskoga pomirenja u kojemu se narod raduje budućnosti. U miru i duha našeg blaženika Alojzija, vratismo se sretno svojim domovima i obiteljima.