Arhiva života župe u 2004. godini

JasliceDana 20.12.2004. postavljene su jaslice

Nastup zbora iz LudbregaDana 19.12.2004. na poldanjoj misi nastupio je zbor iz župe Ludbreg.

Betlehemsko svjetlo

Dana 19. 12.2004. izviđači neše župe donijeli su Betlehemsko svjetlo u župnu crkvu.Božićna priredbaKUD "Varaždinske Toplice"


tamburaši iz Petkovca


tamburaši iz Hrženice


zajednički nastup

Božićna priredba održana je u župnoj crkvi 18.12.2004. a sudjelovali su domaći tamburaši iz Hrženice, KUD Varaždinske Toplice i Petkovečki tamburaši

Pokopan je vlč. Vladimir Stolnik

Dana 08.11.2004. u Maruševcu pokopan je vlč. Vladimir Stolnik. Obrede je vodio biskup Marko Culej. Oko 200 župljana prisustvovalo je posljednjem ispraćaju dragog nam župnika U Srijedu je održana u našoj župi i misa za pokojnog župnika Vladimira. Udruga žena «Operiranih na dojku» zahvaljuje svima na VRIJEDNOJ donaciji, koju ste prigodom posljednjeg ispraćaja vlč Vladimira, dali, umjesto vijenca za potrebe liječenja bolesnih od raka


JAVLJAM TUŽNU VIJEST

U varaždinskoj bolnici nakon teške i duge bolesti
umro je 5.11.2004.
vlč. Vladimir Stolnik
donedavni župnik naše župe

Velečasni Vladimir Stolnik, rođen je u Maruševcu 1.6.1956. od oca Josipa i majke Marije.
Za svećenika je zaređen 27.6.1982. u Zagrebu.
Kao mladi svećenik iz župe Nadkrižovljan dolazi 1991. za župnika u Sv. Đurđ, gdje vrši tu službu sve do ove godine.(2004)
Kao župnik župe Sveti Đurđ, zajedno sa svojim župljanima dao se na veliku duhovnu i materijalnu obnovu župe. Obnovio je skoro sve sakralne objekte i uspio napraviti novi župni ured. Zadnji njegov rad je potpuna obnova unutrašnjosti župne crkve.
Kao župnik vodio je brigu za pastoral mladih, okupio je veliki broj ministranata a na sportskom polju im je pokazao vrlinu nogometa i prijateljstva. Mnoge svećenike je okupljao kao kapetan u svećeničkoj reprezentaciji. Radi zdravlja okupljao je okolne svećenike da u zdravom tijelu sačuvaju zdrav duh. Bio je dekan Ludbreškog dekanata do umirovljenja ove godine.
Teška bolest koja je nastupila u srpnju 2003. godine i trajala do 5.11.2004. odvojila ga je od župnih aktivnosti, a ta aktivnost se preselila za borbu protiv raka. U najtežim trenucima pokazivao je upravo sportsku snagu, da s voljom i božjom pomoći pobjedi tešku bolest.
Pomiren u sakramentima s Bogom, predade svoj duh Bogu u petak navečer, 5.11.2004.
Hvala mu svemu, što je učinio dobroga našoj župnoj zajednici

POKOJ VJEČNI DARUJ MU GOSPODINE

Sprovod pokojnom župniku je u njegovoj rodnoj župi MARUŠEVEC
u ponedjeljak 8.11. u 15 sati. Tko želi ići iz župe Sv. Đurđa na sprovod neka se javi župniku kako bi na vrijeme organizirati autobuse
Autobus kreće iz Sv. Đurđa u ponedjeljak u 13 sati

Župnik Vlado Borak

Blagdan Svih Svetih i Dušni Dan


mrtvačnica u Sv. Đurđu

mrtvačnica u Strugi

limena glazba iz Sesveta

muškarci pred mrtvačnicom

Blagdan Svih Svetih i Dušni Dan protekao je u miru i tišini, u molitvi i sjeti. Naša župna zajednica blagdan Svih Svetih slavila je mise po grobljima u župi. Okupilo se ljepi broj vjernika.

Susret župnika i animatora mladih Varaždinske biskupijeDana 23.10.2004. na susretu župnika i animatora mladih Varaždinske biskupije s biskupom mons. Markom Culejem naš mladi župljani Saša Špoljarić iz S. Đurđa i Kristina Klekar iz Sesveta L. primili su certifikat da su osposobljen za animatora mladih ljudi.

Biskup Marko je zamolio svoje svećenike: "Molim da ove mlade, pune entuzijazma i elana, aktivirate u svojim župama, župnoj katehezi i radu s djecom i mladima. Oni su vam spremni pomoći, a na vama je da tu pomoć prihvatite".

Proštenje u LukiDana 24.10.2004. na proštenju u Luki prigodom blagdana sv. Luke evanđeliste skupio se po priličan broj vjernika. Ljepim vremenom i usrdnom molitvom u srcu mještani toga sela molili su zaštitnika sv. Luku za blagoslov svome mjstu. Tim misnim slavljem ujedno smo slavili i misijsku nedjelju u tome selu.

Zahvalnica

Žene HRVATSOG SRCA, (Marijaza) zahvalnicu, na ulaz u župnu crkvu pripremile su plodove ovogodišnje berbe na našim poljima

Predstavljen novi župnik

29.08.2004. predstavljen je novi župnik ove župe - vlč. Vlado Borak, koji je i službeno preuzeo brigu za duhovno i materijalno dobro ove župe i župljana.

Na poldanjoj misi predstavio ga je vlč. Antun Perčić, kancelar varaždinske biskupije, a gospodin Josip Namjesnik u ime župljana pozdravio je župnika i zaželio mu dobrodošlicu.